Oproti začátkům se turnaj neuvěřitelně posunul kupředu, je přesvědčen Lukáš Brabec

07.05.2016 19:09

Na turnaji asi těžko najdete osobu, která by byla napříč celým spektrem hráčů a hráček známější. Patří k florbalovému itineráři, který dlouhá léta reprezentuje náš region na všech možných úrovních. Momentálně chytá Ligu Vysočiny za jihlavské Sabots, kde je prý absolutně spokojený. Na turnaji nastupuje v amatérské kategorii, takže i tahle skupina má své rozhovorové zastoupení. Lukáš Brabec tvrdí, že turnaj udělal za ta léta obrovský progres.

 

Když se tahle akce v Dačicích rozjížděla, byl u toho. Stejně jako další dva roky, které následovaly. Pak si prý dal pauzu, aby se letos zase vrátil. „Je hodně moc vidět pokrok oproti začátkům, někdy před šesti lety. Turnaj se posouvá. Líbí se mi, že nespí. Přijedou Brňáci, Liberec, to dřív nebývalo. Přijedou. A je to především díky kvalitní organizaci. Jiné turnaje, které patřily k vyhlášeným, skončily právě na tom, že zaspaly. Přestaly se inovovat, vyvíjet. To tady nehrozí,“ vyzdvihuje letitý posun.

 

Spousta hráčů v minulosti kritizovala hrací systém, tvrdili, že si zahrají málo. V posledních letech je to ale všechno jinak. Teď už si zahraje dost úplně každý. „Ideální systém se vychytá až časem. Není to o tom, že bys přišel na turnaj a věděl, jak to hrát. Musíš si to vyzkoušet. Ideální je to teď i do té míry, že tu nejsou vyloženě špatné týmy. Jasně, ne všichni mají na první místo. Ale systém předkol i jim tohle umožňuje. Každý si zahraje hodně, je zajištěn počet minimálně šesti utkání, to napříč turnaji jen tak nenajdete“ vyjadřuje se k hracímu systému.  

 

Lukáš je zkušený mazák po všech stránkách. Všechny turnaje ale ve sbírce nemá. „Nebyl jsem na každém ročníku. Tři roky ano, pak ne. Po delší době teď ano. Změnilo se prakticky všechno. Organizace, úroveň, pořádání. Tehdy jsme přijeli s partou kluků, co jsme spolu hrávali, a vyhráli celý turnaj. Teď už by to rozhodně nestačilo,“ dodává na konec. 

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode