Článek k uplynulému ročníku

02.07.2012 12:50

Dačice potřetí na Velikonoce ožili florbalem

 
V pátek, sobotu a neděli 6., 7. a 8. dubna 2012 proběhl třetí ročník neligového Velikonočního florbalového turnaje v Dačicích. Po dvou vydařených předchozích ročnících se i letos pořadatelé snažili zachovat vzestupnou tendenci kvality této posezónní akce, jejímž cílem je nejen propagovat tento sport v našem regionu, ale i zviditelnit a turisticky podpořit město Dačice prostřednictvím tohoto nejdynamičtěji rozvíjejícího-se sportu u nás.
 
Na letošní ročník, který se opět konal v Městské sportovní hale a v hale Střední školy Technické a Obchodní, se zájemci mohli hlásit do tří kategorií - mužů, žen a amatérů. V kategoriích mužů i amatérů bylo místo pro šestnáct týmů, v ženách pouze pro osm. Dohromady se tedy do Dačic sjelo 40 týmů ze všech koutů republiky, větší počet si pořadatelé vzhledem k časovým možnostem obou hal ve třech hracích dnech nemohli dovolit. Naše město suma sumárum navštívilo kolem 450 sportovců, nepočítaje ty, kteří přišli do hal povzbuzovat, nebo jen pozorovat mnohdy atraktivní florbalové zápolení. Přítomnost této masy lidí pocítily leckteré provozovny ve městě, především pak ty večerní.
 
Pořadateli se pro účastníky podařilo vyjednat mimo florbalové mantinely i bohatý doprovodný program, v rámci kterého bylo možno čerpat slevy na různých místech v Dačicích. Po prokázání-se turnajovým identifikačním náramkem mohli účastníci například s padesátiprocentní slevou navštívit dačický zámek a stejná sleva byla i na prohlídku muzea, prohlídka dačické věže pro ně byla dokonce zdarma. Kvalitní stravování s výběrem z mnoha menu a účastnickou akční cenou zajistila Restaurace a Jídelna U Šuláků, obě noci lemovaly turnajové party v klubu Kostka, které se těšili velkolepou atmosférou až do brzkých ranních hodin. S ubytováním velkého počtu lidí pomohly oba dačické internáty, ani jejich kapacity ovšem nestačily a sehnat v Dačicích volné ubytovací prostory v termínu turnaje bylo takřka nadlidské. Někteří účastníci se tak dokonce ubytovávali i mimo samotné Dačice. Doslova rekordní byla tato akce z mnoha pohledů. Turnajový web vtdacice.cz již pár dní před startem turnaje zaznamenal dvacet tisíc návštěv.
 
Možná nejsložitější úkol měli organizátoři akce, jako bohužel tradičně, už v průběhu roku při shánění sponzorů. O to větší poděkování patří těm, kteří ochotu přispět ke zkvalitnění celé akce projevili. Jmenovitě tedy Restauraci a jídelně U Šuláků, klubu Kostka, provozovateli bufetu Pod hruškou, florbalovému klubu TJ Centropen Dačice a městu Dačice. Pořadatele povzbudila i osobní návštěva starosty Vlastimila Štěpána. V neposlední řadě pořadatel děkuje za vstřícnost zástupci Státního zámku v Dačicích panu Mikešovi, zástupkyni městského muzea paní Kučerové a slečně Šimánkové za umožnění prohlídek věže.
 
Již v  těchto dnech pořadatelé započali přípravy na příští ročník. Rok od roku stoupající zájem o účast dává napovědět, že půjde opět o úspěšnou akci, minimálně z pohledu propagace a kulturního zvýraznění města. Kvalitu však nepochybně přímo ovlivní úspěšnost organizátorů při oslovování potencionálních sponzorů.
 
Kryštof Kůs, TJ Centropen Dačice-oddíl florbalu
 
 
(vítěz Velikonočního florbalového turnaje v kategorii muži)

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode