Dačice na tři dny ovládl florbal

28.04.2015 23:34

Další velice úspěšný ročník florbalového Velikonočního turnaje má naše město za sebou. Pořadatelům se zde už po šesté podařilo uspořádat obrovskou florbalovou událost, která má rok od roku kvalitnější obsazení. Po obou halách v Dačicích se proháněli hráči a hráčky z elitních týmů naší republiky. Mohli jsme pozorovat zástupce týmů jako jsou Sokol Mladá Boleslav, Bulldogs Brno, FBC Liberec, Florbal Chodov, Sokol Pardubice, TJ Znojmo, Hattrick Brno, Rožnov pod Radhoštěm, Herbadent Praha, Elite Praha, FBŠ Bohemians, Sokol Židenice, FBS Olomouc, a mnoho dalších.
Ceny pro vítěze osobně předával i starosta města Dačice Karel Macků Předseda florbalového oddílu Pavel Gellner předává ceny v amatérské kategorii pořadatelé Poháry pro vítěze Čtvrté místo na turnaji vybojovali místní florbalisté Finalistky v kategorii žen Ceny pro vítěze  Finalisté mužské kategorie
Mezi silnou konkurencí se neztratily ani naše týmy, které dokázaly držet krok téměř s kýmkoli, konec konců v základní skupině jeden z našich týmů dokázal porazit pozdějšího vítěze turnaje, tým složený s hráčů Bulldogs Brno, tedy semifinalisty právě skončeného ročníku AutoCont Extraligy.

 
"Na turnaje do Dačic jezdíme pravidelně. Vyhovuje nám posezónní termín i poměrně kvalitní obsazení. Je vidět, že o florbal se v tomto malém městě starají výborně. Kluků lituju, že musí ke svým ligovým zápasům dojíždět do vzdálené Třeště. Plnohodnotná sportovní hala by nejen tomuto turnaji, ale hlavně florbalu v tomto produktivním regionu slušela" připomněl jeden ze stěžejních hráčů extraligových Bulldogs, někdejší reprezentant a odchovanec jemnického florbalu Jiří Bauer jednu z největších bolestí místních sportovců.
 
Podobně uvažoval v rozhovoru pro turnajový web i asi nejvýraznější letošní objev extraligových Pardubic Radek Rajcigr: "Na turnaji jsem letos poprvé, ale líbí se mi tu. Jediné, co kvalitě chybí je větší hala, na stávajících rozměrech je to více méně jen o soubojích, prostoru je minimum a to pak často vítězí bojovnost nad florbalem, nehledě na to, že se riskuje zdraví hráčů. Bezprostředně za mantinely jsou zdi, což je samozdřejmě z bezpečnostního hlediska špatně".
 
 
 
MUŽI - KONEČNÉ POŘADÍ:
  1. POHODA TEAM  (Brno)
  2. Jinej Level  (Třebíč)
  3. JACKPOT  (Rožnov pod Radhoštěm)
  4. Dream Vidláci team  (Dačice)
  5. Znojemští Uplakánci  (Znojmo)
  6. Homer team  (Dačicko)
  7. Mušší Oči  (Jihlava)
  8. A. M. C.  (Havlíčkův Brod)
  9. Fizzy Bubblech  (Dačice)
  10. Pastevci (a Filip)  (Liberec/Dačice)
  11. FBC Telč  (Telč)
  12. Krabice Crew  (Jemnice)
 
AMATÉŘI - KONEČNÉ POŘADÍ:
  1. MODRÁ ÚSTŘICE  (Brno)
  2. FBC Pohořelice  (Pohořelice)
  3. FBC Telč Jun  (Telč)
  4. Prague Amigos  (Praha)
  5. Sokol Domašín  (Domašín, Vlašim)
  6. Hovada  (Dačice)
  7. Gratulanti  (Dolní Němčice)
  8. Bomb Apetit  (Dačice)
  9. FBC Orli Bořitov  (Bořitov)
  10. Synové výčepu  (Jihlava)
 
 
ŽENY - KONEČNÉ POŘADÍ:
  1. SPHM  (Praha)
  2. Lassie's Snout  (Brno)
  3. SYFON  (Brno)
  4. A nám taky!  (České Budějovice)
  5. IBK JagerBOOM!!!  (Jihlava)
  6. Senouši   (Dačice)
 

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode