Letošní turnaj čekají změny, smrskne se do dvou kategorií

30.01.2017 18:13

Letos se v Dačicích uskuteční už osmý ročník florbalového "Velikonočního" turnaje a po letech, kdy se pořadatel snažil především vyhovět co možná největšímu počtu družstev, se vedení klubu spolu s pořadateli dohodnulo na několika změnách, které budou směřovat více ke zvýšení kvality samotné akce.

 

Datum již bylo zveřejněno, jedná se o víkend 12. - 14. května, jde tedy o víkend týden po oficiálním konci ligových soutěží. Zajištěno tak je, že se turnaj nebude žádnému aktivnímu hráči krýt se zápasem jeho týmu. Zároveň se nekoná žádná reprezentační ani jiná oficiální akce, věříme tedy, že bude termín vyhovovat drtivé většině potencionálních zájemců.

 

Výraznou změnou je fakt, že se celý turnaj (61 zápasů) odehraje pouze v jedné hale. Zvolena byla větší z hal, tedy hala SŠTO Dačice. Jedná se o palbubovku o rozměrech 36 x 18 metrů. Změnou pro MUŽE bude fakt, že se bude hrát pouze ve čtyřech hráčích do pole a jedním brankářem. Pro ženy tedy zažitý systém, na který jsou zvyklé. V MUŽÍCH se tomuto kroku přistoupilo především z bezpečnostních důvodů, vzhledem k menším rozměrům haly oproti oficiálnímu florbalovému standardu (40 x 20).

 

Samotný turnaj se rozeběhne v pátek v odpoledních hodinách. Jako obvykle se bude pořadatel snažit obsadit na úvodní zápasy domácí družstva. Úmysl pořadatelů je jednoznačný, docílit toho, aby pracující úšastníci v nejlepším případě nemuseli kvůli turnaji plýtvat žádnou dovolenou, ikdyž se tomu zcela týmy z větších vzdáleností nejspíše nevyhnou. Vše vygraduje v neděli odpoledne, finále mužů by mělo být nejpozději v 17:30.

 

Asi nejvýraznější změnou je ale zúžení chlapecké části turnaje ze dvou do jedné kategorie. Nyní je možno přihlásit se pouze do kategorie MUŽŮ. Tato kategorie nepodléhá žádným kritériím, můžou se do ní přihlásit týmy libovolné herní úrovně. Do této kategorie bude přijato dvanáct týmů, které budou rozlosovány do dvou skupin po šesti. Herní systém bude stejný jako v posledních letech. Ve skupině se střetne každý s každým, přičemž postoupí všech šest týmů, dostatečný počet zápasů je tedy zajištěn všem zúčastněným (více v herních propozicích).

 

ŽENSKÝ turnaj bude velice podobný těm minulým. Přijato bude šest týmů, které si zahrají v jedné skupině každý s každým. Play-off pak počítá s prvními čtyřmi umístěnými (více v herních propozicích). Změnou pro ženy bude fakt, že se všechny jejich zápasy odehrají v hale SŠTO, tedy na nepatrně větších rozměrech, než na které byly zvyklé z haly Městské.

 

Drobnou, ale poměrně důležitou změnou, projde hrací čas zápasů. Také letos se bude hrát 2 x 10 minut, nicméně se již nebude stopovat pouze poslední minuta druhých poločasů, ale také po brankách a vyloučeních.

 

Turnaj bude, jako každý rok, lemovat bohatý doprovodný program. Na něm se stále pracuje, konkrétněji tedy později. Změny čekají i turnajové párty. Zachován bude webový standard, výsledky budou na web průběžně vkládány, vést se opět budou i podrobé statistiky.

 

Přihlásit do turnaje se můžete už nyní. Jak na to se dočtete v sekci Registrace. Změnilo se i číslo účtu, na který se posílá startovné, tak dávejte při platbě pozor. Tak, jako každý rok, je pořadatel nucen dát přednost rychleji platícím týmům, jelikož se předpokládá, že i letos bude poptávka po turnaji větší, než kolik týmů můžou pořadatelé přijmout. Berte tedy na vědomí fakt, že samotné přihlášení ještě jistotu účasti nezaručí.

Letos se v Dačicích uskuteční už osmý ročník florbalového "Velikonočního" turnaje a po letech, kdy se pořadatel snažil především vyhovět co možná
největšímu počtu družstev, se vedení klubu spolu s pořadateli dohodnulo na nekolika změnách, které budou směřovat více ke zvýšení kvality samotné akce.
Nejvýraznější změnou je zúžení chlapeckého části turnaje ze dvou do jedné kategorie. Nyní je možno přihlásit se pouze do kategorie MUŽŮ. Tato kategorie nepodléhá žádným kritériím, můžou se do ní přihlásit týmy libovolné herní úrovně. Do této kategorie bude přijato dvanáct týmů, které budou rozlosovány do dvou skupin po šesti. Herní systém bude stejný jako v posledních letech. Ve skupině se střetně každý s každým, přičemž postoupí každý, dostatečný počet zápasů je tedy zajištěn každému zúčasněnému týmu.

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode