POHODA TEAM překazil Levelu obhajobu

27.04.2015 17:17

Pravděpodobně nejlépe obsazená mužská kategorie v historii našeho turnaje zná své vítěze. Při pohledu na předturnajové soupisky týmů, příliš lidí nevěřilo, že se povede třebíčskému týmu Jinej Level obhájit loňský triumf. On byl ale od tohoto počinu nakonec jen velmi malý kousek. Asi největším favoritem turnaje byl extraligový semifinalista - Pohoda team. V základních skupinách ale rozhodně tuto roli on ani obhájce putovního poháru nepotvrzoval. Oba týmy v nich několikrát zaváhali a museli si klestit trnitou cestu přes nelehké předkolo. I to dokazuje, jak byl letos turnaj vyrovnaný.

V základních skupinách dominovala jiná družstva. Skupinu A ovládli Znojemští uplakánci bez ztráty bodu, ovšem tak jako jiní už nesčetněkrát v minulosti nejspíš i trochu podcenili ranní osmifinále. Málokdo čekal, že pátý tým ve skupině - Jackpot, dokáže suverénní Znojmo ohrozit, tím spíš, když už v základní skupině se tento souboj odehrál a vyhrál jej brněnský tým. Rožnovští ale výborně vstoupili do utkání a vedení už nepustili. V protější skupině dominoval Homer tým. Ten pouze jednou remizoval a čtyřikrát zvítězil. I on se ale nechal zaskočit ve čtvrtfinále s euforií hrajícími Vidláky, kteří ho po remíze poslali domů při samostatných nájezdech. Další z mnoha silných týmů na turnaji - A.M.C. si také nepočínal příliš zkušeně v play-off. Ač měl celé čtvrtfinálové utkání více méně pod kontrolou, nedokázal se dostat do výraznějšího vedení a Jinej level jej v závěru krutě ztrestal, když otáčel vývoj na svou stranu tři vteřiny před koncem. Ani poslední čtvrtfinále nebylo jednoznačnou záležitostí. Jihlavské Mušší oči mohly poslat extraligové "Pohodáře" předčastně domů, v nájezdech si ale vylámali zuby na skvělém Tlaskalovi, zatímco jejich brankář pokaždé lovil míček ze své sítě.

Obě semifinále byla letos překvapivě víceméně jednoznačná. Většina silných týmů totiž jak již bylo řečeno povypadala v osmifinále a tak se Jinej level ani Pohoda team neměl příliš velké problémy kvalifikovat do boje o zlato přes JACKPOT, respektive Vidláky. Ti si to rozdali mezi sebou o třetí místo a úspěšněji z tohoto souboje vyšel rožnovský JACKPOT.

Finále pak slibovalo derby dvou týmů, ve kterém se všichni hráči dobře znali a zároveň týmů z aktuálně nejlepší formou, která u obou zrála ve vyřazovacích bojích zápas od zápasu. Přesto, že úvod patřil po obhajobě prahnoucímu Levelu a dlouho to vypadalo, že se bude opět radovat stará dobrá třebíčská sestava, Pohoda v pravou chvíli přepnula na vyšší obrátky a několik vteřin před koncem vyrovnával Grich na 4:4. Poté už se ani jeden tým nikam nehnal, jakoby chtěl vyhovět všem přihlížejícím včetně starosty, kteří si přáli nejlepší možné vyvrcholení v podobě nájezdového rozstřelu. V něm ale opět potvrdil své zkušenosti a šikovnost stejně jako už před tím ve čtvrtfinále POHODA TEAM a mohl se tak radovat ze zisku zlatých medailí a putovního poháru, který předal do rukou kapitána Jiřího Bauera právě starosta Dačic Karel Macků.

Nejlepším střelcem turnaje byl Peter Grich (PT), brankářem Lukáš Bauer (JL) a nejužitečnějším hráčem pořadatelé zvolili Josefa Rýpara, který dovedl JACKPOT k bronzu.

MUŽI - KONEČNÉ POŘADÍ:

  1. POHODA TEAM               (Brno)
  2. Jinej Level                      (Třebíč)
  3. JACKPOT                        (Rožnov pod Radhoštěm)
  4. Dream Vidláci team      (Dačice)
  5. Znojemští Uplakánci     (Znojmo)
  6. Homer team                  (Dačicko)
  7. Mušší Oči                       (Jihlava)
  8. A. M. C.                         (Havlíčkův Brod)
  9. Fizzy Bubblech              (Dačice)
  10. Pastevci (a Filip)          (Liberec/Dačice)
  11. FBC Telč                       (Telč)
  12. Krabice Crew                (Jemnice)

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode