Seznamte se se systémem turnaje pro ročník 2016

19.04.2016 18:36

Minulý týden minul termín, do kterého šlo závazně přihlašovat týmy do sedmého ročníku Velikonočního turnaje.

Kategorie mužů a amatérů se pořadateli podařilo plně obsadit, v obou je maximální možný počet dvanácti týmů a bude se tak praktikovat stejný systém, jako minulý rok. Tento systém se velice osvědčil, není důvod jej měnit, naopak, přijde nám jako nejpovedenější pro turnaj našeho tipu, jelikož je zajištěno, že každý tým odehraje minimálně šest utkání a navíc má do posledního zápasu stále realnou šanci na celkové vítězství v turnaji.

Představme si tedy turnajový systém blíže. Dvanáct týmů je rozlosováno do dvou skupin po šesti. V obou skupinách se hraje systémem každý s každým. Po odehrání všech zápasů se čtyři nejlepší týmy (první dva z každé skupiny) kvalifikují přímo do čtvrtfinále, zbylých osm týmů hraje kvalifikační předkolo systémem třetí se šestým a čtvrtý s pátým (vždy napříč skupinami). Vítězové svých předkol postupují do semifinále kde se střetnou s přímo postoupivšími, poražení v turnaji končí. Následně se postupuje známým způsobem play-off až do finále.

I v ženské kategorii se letos sešlo více týmů než v minulých letech, ač je konečný lichý počet trošku nešťastný. Sedm týmů byl pořadatel nucen obsadit do jediné skupiny, kde se střetne opět každý s každým, ovšem vzhledem k vysokému počtu utkání se zápasy budou hrát pouze 2 x 7 minut. Po odehrání všech jednadvaceti utkání následuje play-off, do kterého se kvalifikují čtyři nejlepší týmy po základní skupině (hraje první se čtvrtým a druhý se třetím). I v kategorii žen je tedy zaručeno, že si každý tým zahraje minimálně šest zápasů, většina dokonce osm.

Herní systém je popsán také v příslušné sekci zde na webu.

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode