Souhrn sedmého ročníku velikonočního turnaje

11.05.2016 21:13

Říká se, že sedmička je šťastné číslo. V letošním ročníku to jistě potvrdí zástupci minimálně tří týmů, a to konkrétně hráči A.M.C. v mužích, UTD v ženách a Skoromistrů v amatérech. Sedmý ročník ale nebyl jen o těchto týmech, do Dačic jich dorazilo mnohem víc. Pojďme si nyní zrekapitulovat, jak to vlastně celé probíhalo.

 

Elitní mužská kategorie měla letos asi historicky nejsilnější obsazení. Taková koncentrace extraligových hráčů se na menších turnajích než je Czech Open nebo Hummel Open game příliš nevidí.

Skupina A měla trochu překvapivého vítěze. V konkurenci loňských šampionů z brněnského Pohoda teamu či libereckých Pastevců dokázali tabulku ovládnout dačičtí Vidláci. Za nimi skončil tým FBC Itokok, který tvořili především kluci oblékající jinak znojemský prvoligový dres, resp. dres G2ligového týmu juniorů. Až na třetím místě se umístil nováček mužské Superligy Liberec, který dorazil do Dačic pod názvem Pastevci. Loňský šampion Pohoda, jejíž kostru tvořili hráči Bulldogs Brno, byla až čtvrtá. Páté místo obsadily jihlavsko-zhořské Pološílené veverky. A šestici doplnili FBC Warriors.

Skupina B měla rovněž dost překvapivý průběh. Vyhráli ji poměrně s přehledem pražské divizní Kobylisy, které dvakrát remizovaly a třikrát vyhrály. Za nimi si přímý postup do nedělního pokračování vybojoval dačicko-pacovský Homer team. Na třetím místě skončil tradiční třebíčský účastník Jinej Level. Čtvrtá příčka patřila rožnovskému Jackpotu, páté skončilo velice překvapivě brněnsko-havlíčkobrodské A.M.C. a šestici doplnili dačičtí Fizzy Bubblech.

Už kvalifikační předkolo přineslo několik velkých překvapení. Nejprve Pološílené veverky senzačně vyřadily prvoligový rožnovský Jackpot. Potom loňský vítěz Pohoda podlehl ve skupině nevýraznému A.M.C. Jinej level kontumačně postoupil na základně nenastoupení „válečníku“ k zápasu. A dalším velikým překvapením byl postup Fizzy Bubblech, kteří ve skupině získali pouze dva body a vyřadili Pastevce, ačkoli s nimi prohrávali už 0:2.

Nedělní scénář už tak překvapivý nebyl. Dream Vidláci team si poradil s Pološílenými veverkami, Kobylisy vysoko podlehly silnému A.M.C., které se opravdu rozjelo, Jinej level přejel znojemské Itokok a Homer tým přehrál v dačickém miniderby Fizzy Bubblech.

Ze semifinále se podařilo postoupit Homer teamu, který v derby doslova přetlačil Vidláky. Finálovou účasti si po zásluze vybojovalo i A.M.C., které si poradilo s Jiným Levelem. Duel o třetí místo ovládli jednoznačně třebíčští florbalisté z Jiného Levelu. I finále mělo poměrně jednoznačný průběh. Po jeho skončení mohli nad hlavu zvedout pohár pro vítěze florbalisté A.M.C., tedy směsice Bulldogs Brno a Erupting Dragons Havlíčkův Brod.

 

V ženské kategorii se představilo celkem sedm týmů. Do nedělního semifinále však postoupily pouze čtyři z nich. První místo vybojovaly hráčky UTD, tedy zkráceně United, bývalé českobudějovické extraligistky, které nyní působí v jiných klubech po republice. Druhé skončily Služby pohonných hmot a maziv. Třetí skončil brněnsko-pražský SYFON. Postupující čtveřici doplnily Jihlavanky z FBŠ, které se představily pod názvem Tlamoleptým. První nepostupové místo obsadil tým Lassie´s Snout, v jehož čele stanula bývalá reprezentantka Simona Kabeláková. Šesté skončilo jihlavské JagerBoom, neboli prvoligové SK Jihlava. Partu doplnili domácí dačičtí Senouši.

Semifinálové duely svedly dohromady UTD a jihlavský Tlamolep. Derby jihu vyhrály holky z Českých Budějovic a odsoudily Jihlavanky k duelu o třetí místo. Druhé semifinále vyhrály hráčky SPHM, které si poradily s brněnsko-pražským SYFONem. Ten si spravil chuť v utkání o bronz, v němž přehrál Jihlavanky. Ve finále na „Pragovce“ pak měly trochu více štěstí hráčky UTD. United totiž vyhrálo na nájezdy a pověsilo si na krk zlaté medaile.

 

Amatérská kategorie měla také dvě skupiny, podobně jako ta mužská. První skupinu ovládla Modrá Ústřice. Druzí byli budějovičtí Jokers, třetí Prague Amigos a čtvrtí domácí Synové Fotrů. Šestici doplnilo duo Sokol Domašín a Innébáby Nejdek. Druhá skupina měla vítěze s názvem Skoromistři. Za ním se umístil Mišmaš, IBK Budweis, FLT Žirovnice, Past a FBC Orli Bořitov.

I v amatérech se hrála předkola. Z nich se do čtvrtfinále dostaly čtyři týmy, které vyzvaly silnější soupeře po základních skupinách. Modrá Ústřice rozmetala Žirovnici, Skoromistři udolali na nájezdy Syny Fotrů. Jokers v budějovickém derby porazili Budweis a Mišmaš smazal pražské Amigos. V semifinále přetlačili Skoromistři o jeden gól Jokers. Modrá Ústřice si pak poradila se skoro domácím Mišmašem. Jokers vyhráli zápas o třetí místo, nutno dodat, že měli trošku štěstí, neboť zvítězili až na nájezdy. I finále bylo obrovsky vyrovnané, nakonec ale v poměru 5:4 vyhráli chlapci z týmu Skoromistři.

 

Kanadské bodování amatérů vyhrál Jan Fišar ze Skoromistrů s úctyhodným skóre 32 bodů za 23 gólů a 9 asistencí. V ženách si nejlepší osobní statistiky připsala Barbora Skálová z UTD s 11 body, která dala 8 branek a na 3 další přihrála. V elitní mužské kategorii zazářil Matěj Doubek z Homer týmu. 10 gólů dal, na 5 přihrál a s 15 body celou tabulku opanoval. 

 

Celkem se letošního ročníku účastnilo ve třech kategoriích třicet jedna týmů, v nich přes tři stovky hráčú či hráček. Mezi hráči jsme mohli vidět v akci i české reprezentanty. Odehrálo se sto devět utkání ve třech hracích dnech. Do města dorazily týmy a hráči z Prahy, Brna,.. ale i třeba Karlových Varů, Liberce, a desítky dalších měst. Jedná se tak o největší florbalový tunaj nejen na jihu Čech, ale i v širokém okolí.

      

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode