Triumf bez emocí. Zprvu jsme se na hřišti hledali, říká David Coufal z A.M.C.

12.05.2016 17:28

Je sice už pár dní po turnaji, nicméně dojmů jsou ještě stále všichni plni. I proto jsme se rozhodli vyvzpovídat vůdce vítězné tlupy z Havlíčkova Brodu, respektive Brna, DAVIDA COUFALA. Zajímalo nás také, co stálo za tím, že se hráči vítězného týmu příliš neradovali, tedy alepoň zdánlivě.
 
 
Davide, v první řadě mi dovol pogratulovat - letos jste byli s A.M.C. na turnaji podruhé a hned se vám podařil veliký úspěch – vyhrát ho. Co bylo dle tebe hlavní příčinou vašeho úspěchu? Byl rozdíl v přístupu k turnaji oproti loňsku? 
 
"Moc děkuji za gratulace. Rozdíl a důvod, proč jsme turnaj vyhráli, byl především v obsazení našeho týmu. Vzali jsme s sebou dva kluky z Brna a ti nám v turnaji hodně pomohli. Nicméně mě překvapili i kluci přímo z Brodu, s kterými nemám tolik možností si zahrát. Například Zelí předvedl výkon, který jsem od něj nikdy neviděl. A řekl bych, že už ani neuvidím".
 
 
Můžeš blíže představit nové tváře týmu? 
 
"Jak jsem již řekl, objevili se u nás dva kluci z Brna, Víťa a Slejd (Vít Hrubý a David Sládeček), oba to jsou kluci, se kterými si člověk nemůže nerozumnět, a právě i proto jsem vzal zrovna je. Nemluvě o tom, jak kvalitní hráči to jsou a našemu týmu dodali potřebnou kvalitu".
 
 
Ze začátku turnaje se ale přitom vůbec nedařilo, čím to?
 
"Chvíli jsme se na hřišti hledali, nikdy jsme takhle pohromadě nehráli, takže to občas připomínalo nějakou divizní soutěž. Ani toho štěstí při nás moc nestálo a celé to vyústilo ve čtyři prohry v základní skupině".
 
 

A navštěvujete s vaším týmem ještě nějaké turnaje, mimo Dačic?

"Co se týče dalších turnajů, loni jsme byli kromě Dačic ještě na turnaji v Německu. Na žádné jiné turnaje nebyl bohužel moc čas. Dačice jsou pro nás v naprosto ideálním termínu".

 
 
Jak jste trávili oba turnajové večery? 
 
První večer byl divoký, byli jsme všichni společně v Kotevně (náš výraz pro Kostku) až do ranních hodin. Někteří z nás ještě celou sobotu. Sobotní večer už byl poklidnější. Jen něktěří to nevydrželi a i druhou noc popili nadmíru. Ale od toho jsme tam byli".
 
 
Nešlo si nevšimnout, že jste se z výher příliš neradovali. Co bylo důvodem?
 
"Před turnajem jsem si řekli, že vymyslíme nějakou originální oslavu gólu. Bez emocí. Jen si podat ruce. Celé to pak vyústilo v to, že jsme nemohli projevit jakékoliv kladné emoce (od záporných tam byl Slejd, aby křičel na rozhodčí, jak smyslu zbavený) jak při gólech, vyhraných zápasech, tak nakonec i po vítězství ve finále. Tímto bych se jen rád omluvit ostatním týmům i organizátorům, pokud jsme působili nějak arogantně. To rozhodně nebylo naším úmyslem".
 
 
Je něco, co by si rád vzkázal pořadatelům?
 
"Chci moc všem poděkovat. Vše naprosto perfektně zvládnuté. Je vidět, že tito lidé vědí, co dělají. Zúčastnili jsme se už druhého turnaje a není ani jediná věc, na kterou bychom si mohli stěžovat".
 
 
Odpověď už se tedy asi dala vydedukovat, ale nezeptat se bych si vyčítal – uvidíme vás na turnaji také za rok? :)
 
"Termín tohoto turnaje je naprosto ideálně zvolený. Kvalita soupeřů je vysoká a zábava mimo haly famózní. Do Dačic jezdíme rádi, tudíž ano, budeme na turnaji i za rok".
 
 
Díky moc za tvůj čas, měj se!

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode