Turnaj zná definitivní složení týmů

16.04.2018 19:25

Už jen měsíc zbývá do startu devátého ročníku florbalového Velikonočního turnaje v Dačicích. Lhůta pro možnost přihlášek koncem minulého týdne vypršela a je tak již k dispozici definituvní seznam účastníků letošního ročníku. V ženské kategorii se letos představí pět týmů. Ty se utkají v jedné skupině každý s každým. Po odehrání všech těchto duelů se první tři nejlépe umístění kvalifikují přímo do semifinále, čtvrtý s pátým pak odehraje kvalifikační předkolo. Vítěz tohoto zápasu doplní tři jisté semifinalisty, poražený se s turnajem loučí (viz propozice).

Mužká kategorie doznala na poslední chvíli nucených změn. "Díky" odřeknutí brněnsnkých Notorics se i letos do turnaje dostali taktéž brněnští Pohodáři, tedy tradiční účastník turnaje, který se jistě i letos bude snažit o co možná nejlepší umístění. Nejen oni se budou snažit překazit možný historický úspěch, kterým by byla druhá obhajoba aktuálního šampiona A.M.C. Vyhrát náš turnaj třikrát v řadě se zatím nikomu nepovedlo, nicméně havlíčkobrodští pro to určitě udělají maximum. Systém zůstává stejný jako v posledníh letech, tedy dvanáct týmů ve dvou skupinách po šesti - každý s každým. Z obou skupin postupují první dva přímo, ostatní jdou do předkola (viz propozice).

Hrací čas bude i letos 2 x 10 minut s tím, že se bude stopovat vždy po brankách a vyloučeních, případně při signalizaci sudího. Čistý čas budou mít také poslední dvě minuty všech zápasů. Také letos se hraje systémem 4 + 1 na zmenšených rozměrech (17 * 35 m).

Kategorie mužů bude v nejbližších dnech rozlosována, načež se začne tvořit rozpis zápasů. Stejně jako každý rok se pořadatel bude snažit vyhovět vzdálenějším týmům. Turnaj odstartuje v pátek kolem třetí hodiny odpolední, první ženské matche jsou na programu kolem sedmé.

Seznam účastníků naleznete ZDE

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode