V Dačicích společně kopeme za Brno, smály se florbalové Stonožky

12.05.2019 10:14

Velikonoční turnaj tradičně není jen pro muže. Své nesporné místo v něm má i ženská kategorie. Právě do ní se v letošním roce přihlásily také sympatické dívky z Brna, které si říkají Stonožky. Nejen o tom, jak se jim ve městě kostky cukru líbí, se rozpovídaly Zora Šišmišová a Daniela Opletalová.

 

Hned na úvod nám, holky, prozraďte, jak vznikl váš název týmu.

Když jsme zakládaly ligový tým, byl to takový provizorní název. Tehdy jsme byly Divoké stonožky. Pak jsme si říkaly, že vymyslíme něco „solidnější“. Jenže se to docela uchytilo. A tak nám to už zůstalo.

 

Hrajete florbal za nějaký ligový klub?

Hrajeme v Židenicích. Aktuálně za „céčko“, čili by se dalo říct, že jsme „záloha nejzálohovější“. (smích) Tenhle rok byl naší první sezonou. Takže zkoušíme a učíme se.

 

Máte v týmu zajímavou směsici hráček. Odkud jsou?

Krom holek z Židenic tu máme taky Buldočky. Takže tady vlastně kopeme za Brno.

 

Jak jste se o tomhle turnaji dozvěděly?

Řekla nám o tom naše trenérka a spoluhráčka v jedné osobě. Vtipné je, že tady hraje za jiný tým.

 

Jak se vám tu líbí?

Přiznám se, že to pro nás byl zprvu šok. Nejsme zvyklé hrát čtyřkový florbal, navíc na takovém velkém hřišti. Pokud jde o prostředí, tak myslím že super. Je tu pohodička.

 

A atmosféra na turnaji? Můžete to třeba srovnat s vaší ligovou soutěží?

No v lize máme aspoň nějakou výhru. Tady zatím ne. (smích) Jedna z našich spoluhráček pískala vyšší soutěže, takže občas nebyla nadšená z výkonu některých rozhodčích. Ale všichni se učíme a bereme to sportovně.

 

Dostáváme se na konec. Poslední otázka. Plánujete se sem vrátit?

Záleží na tom, jestli dokážeme poskládat znovu tým. Ale pokud bychom se posbíraly, tak určitě zase rády přijedeme. A ještě musím na závěr vyzdvihnout promo turnaje, to máte úplně super. Webovky, facebook, Instagram, všechno. Všude je plno informací, fotek. Super.

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode