Novinky druhého ročníku

17.02.2011 15:00

 

Druhý ročník Velikonočního turnaje se nezadržitelně blíží. Nejvýraznější změny, oproti minulému ročníku se pokusíme shrnout v následujícím článku.

 

  • Dva dny

Letošní ročník bude rozložen do dvou dnů. Velikonoční víkend odstartuje v sobotu v 8:00 ráno seriálem utkání v základních skupinách. Základní skupiny se ve většině případů dohrají až v neděli dopoledne. Poté bude následovat play-off ve všech kategoriích, v kategorii muži a amatéři známým systémem: osmifinále - semifinále - souboj o 3.místo - finále. V kategorii ženy pak pouze zkrácenou verzí: semifinále - zápas o 3.místo - finále.

 

  • Dvě haly

Pořadateli se podařilo zajistit dvě haly. K Městské sportovní hale v Sokolské ulici(dále jen Městská hala) se přidala hala Střední školy Technické a Obchodní v ulici Strojírenská(dále jen hala TRV). V hale TRV, jež disponuje většími rozměry a umožňuje tak hru 5 na 5 se kompletně odehraje kategorie muži a část zápasů kategorie amatéři. V Městské hale odehají všechny své zápasy ženy a drtivou většinu amatéři.

 

(MH - Hěstská sportovní hala;  PR - Hala Střední školy Technické a Obchodní)

 

  • Tři kategorie

Oproti prvnímu ročníku letos sehraje své boje nová kategorie - amatéři. Tento nápad se ulázal jako velice úspěšný. Zájem o účast v této kategorii byl obrovský. Vyhověno bude nakonec jen dvacítce z nich a to těm, kteří projeví svůj zájem včastným uhrazením startovného. Mimo kategorie amatéři se zájemci mohli hlásit i do známých kategorií ženy a té nejprestiznější - muži.

 

  • Vyšší kapacita

Z výše uvedených bodů logicky vyplývá i následující bod. Díky dvoum dnům a dvou halám se do turnaje letos mohlo přihlásit rekordních 46týmů ze všech koutů republiky a dokonce i ze Slovenska. Není tedy problém si spočítat, že turnaje se zúčastní až na pět set florbalistů a florbalistek. Pořadatel se tedy může směle pochlubit konstatováním, že o Velikonočním víkendu se v Dačicích bude pohybovat bezpochyby největší počet florbalových nadšenců v historii města a otázkou je, jestli to není největší počet sportovců vůbec.

 

  • Větší hrací čas

Nesporným pozitivem je navýšení hracího času. Oproti loňsku z minimálních 12ti na 20minut ve všech třech lategoriích. Dvacetiminutovka bude rozdělena na dvě části po deseti minutách, mezi kterými si soupeři v případě zájmu vystřídají strany. Hrací čas 2x 10 minut hrubého(stopování pouze na podnět rozhodčího + poslední minuta utkání) pro všechny kategorie bude jednotný nejen v základních skupinách, ale i v utkáních play-off. Pouze finále ve všech kategoriích se odehrají čístým časem.

 

  • Turnajová párty

Vysoký počet účastníků a dva hrací dny vybízejí k uspořádání turnajové párty. Ta se uskuteční v sobotu 23.4. areálu místní pizzérie(naproti Městské hale). Ta je hrdým partnerem celé akce. Účastníci tak budou mít ideální příležitost oddychu po vyčerpávajících bojích v základních skupinách. Nabrat nové síly do rozhodujícího dne pak můžou setkáním v kruhu přátel stejného koníčku. K dispozici budou jak vnitřní prostory pizzérie(přízemí + 1.patro), tak zahrada zastřešená pártyovým stanem. Zaručený je tedy dostatek potřebných tekutin ale i jídla. Chybět nebude ani hudba a v zahradních prostorech opékané prase. V prvním patře pizzérie je k dispozici kulečník. Více o turnajové párty pořadatel prozatím prozrazovat nebude.

 

 (Pizzerie U Veselého Kmotra, Dačice)

 

  • Ubytování

Pořadatel bude pro mimoměstské zajišťovat minimálně dvě úrovně ubytování. Úspěšně dopadla jednání s místní Zemědělskou střední školou(v tesné blízkosti Městské haly), jež disponuje internátem. Pro náročnější tu bude možnost ubytování v místním Motelu. Detailnější informace ohledně ubytování čekejte zde na webu do konce tohoto měsíce.

 

K.K.

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode